10 April 2022 ~ Parade

Een presentatie van een onderzoek naar compositie met straatgeluiden uit Yogyakarta. Met kunstenaar Su Tomesen, componist Sinta Wullur, ensemble Mugi Rahayu o.l.v. Wulan Dumatubun en Michiel Niemantsverdriet.

Kun je muziek maken met de geluiden van de straat?

Kunstenaar Su Tomesen portretteerde van 2012 tot 2018 straatverkopers en hun kramen op vier continenten voor haar video-installatie Street Vendors. Begin 2020, net voor de pandemie, deed ze nieuw onderzoek tijdens een werkperiode bij Kedai Kebun Forum in Yogyakarta. Dit was de vijftiende keer dat ze in Yogyakarta was.

 

In de geluiden van deksels, glazen, bamboe en lepels geproduceerd door de pedagang keliling, de verkopers die de buurten rondgaan, hoorde ze al vanaf 2011 muziek. Zoveel muziek dat ze er afgelopen jaar in samenwerking met componist en dirigent Sinta Wullur een poëtisch muziekstuk van maakte. In de aanloop hiernaartoe had ze ook les van muziekdocent Michiel Niemantsverdriet.

Het onderzoek en de ontwikkeling van de compositie Parade worden op zondag 10 april van 16 tot 17 uur gepresenteerd in de Balizaal van het Gamelanhuis en omlijst met muziek. Curator Imke Ruigrok en kunstenaar Su Tomesen leiden u, samen met Sinta Wullur, Michiel Niemantsverdriet en ensemble Mugi Rahayu, gedurende een uur langs ideeën, Javaanse muziek en geluiden, experimenten en video.

 

Gamelanspel

Wulan Dumatubun, Michiel Niemantsverdriet, Gabriel van Hoften, Els Knipscheer, Ruth Andrews, Bert Steevensz, Daniel Garcia, Pauline van Roosmalen, Michele Mazzini, Jeff Gan, Joris Pierrot, Su Tomesen

 

Reserveren via su@sutomesen.nl

Met dank aan Ontwikkelbudget van het Amsterdams Fonds voor de Kunst