Audio

GAMELAN AUDIO

mp3_threnody_1cTHRENODY
Gamelan Ensemble Widosari, 2004.

Een compositie van Lou Harrison voor Gamelan en altviool. Opname gemaakt in de Ysbreker op het "Tribute to Lou Harrison" festival, m.m.v. Elisabeth Smalt, altviool. Fragment van een live opname.

mp3_ngimpi_2cNGIMPI

Gamelan-ensemble Widosari, 2005

Semi klassieke muziekvorm. Gespeeld op de antieke gamelan van het Amsterdamse Tropenmuseum. U hoort een bawa (gezongen introductie). Vocals: Ki Joko Susilo.  Fragment.

mp3_bendrong_3cBENDRONG

Gamelan-ensemble Widosari, 2003

Opname: de Grote Kerk van Veere, 7 juni 2003. Fragment uit de wayangvoorstelling Wahyu Makuta Rama, met de Javaanse dhalang Ki Joko Susilo. Pesindhen (zangeres): Endang Purwaningsih. Verhaal: Het leger van de Kurawa gaat op pad. Legeraanvoerder Dursasana, die dol is op vechten en avonturen, danst van vreugde. Hij wordt aangespoord en begeleid door zang, trommen en ritmische signalen van de dhalang op de wayangkist en de kepyak (bronzen platen die aan de kist  hangen).

mp3_palaran_4cPALARAN

Gamelan-ensemble Widosari, 2003

U hoort een palaran als onderdeel van een talu. Een talu bestaat uit een aantal aaneengesloten muziekstukken, als ouverture voor een wayangvoorstelling. Fragment van een live wayang opname. Pesindhen: Endang Purwaningsih.

mp3_urubicha_5cURUBICHA OVER BABAR LAYAR

Uitzending van VPRO's URUBICHA op 4 maart 2004. Deze uitzending duurt bijna 60 minuten en geeft een impressie van de ontstaansgeschiedenis van Babar Layar.