Wiludyeng

GAMELAN ENSEMBLE WILUDYENG

page_wiludyeng_2c

 

Ensemble Wiludyeng

Gamelan ensemble Wiludyeng beheert een niet zo grote Solonese slendro gamelan, in 1983 onder ritueel vervaardigd in de Mangkunegaran in opdracht van het Tilburgs Volkenkundig Museum. Deze bronzen gamelan heeft een zeer mooie klank en het is nog steeds de bedoeling een uitbreiding in de vorm van een pelog gamelan te realiseren. Deze gamelanset wordt beheerd door stichting Wiludyeng.

De stichting Wiludyeng werd in 1984 opgericht door de spelers van de gamelangroep in het Tilburgs Volkenkundig Museum, waar in 1983 een nieuwe gamelan was gearriveerd.

Gamelan ensemble Wiludyeng repeteert sinds 1994 tenminste één keer per week. Naast de volledige 'Tilburgse' gamelan beschikt men ook over een kamerensemble.

Wiludyeng geeft onderwijs in de vorm van beginnerscursussen, workshops en spelersgroepen van verschillend niveau met een financieel zo laag mogelijke drempel. Optredens zijn leuk, nuttig en noodzakelijk voor aanvulling op de inkomsten, maar geen hoofddoel. Dansbegeleiding is een substantieel onderdeel van het programma.

 

page_wiludyeng_1c

 

Midden Javaanse klassieke muziek

Wiludyeng speelt hoofdzakelijk Javaans klassieke muziek. Met dansgroep Sinar Anyar wordt nauw samengewerkt om een compleet programma met live klassieke javaanse dans en gamelan muziek aan te kunnen bieden.

Gamelan ensemble Wiludyeng repeteert elke week in het Gamelanhuis (Pakhuis Wilhelmina), Veemkade 578, 1019 BL Amsterdam. Iedereen is van harte welkom om te kijken en mee te doen. Na twee proeflessen kun je besluiten om definitief mee te doen.

 page_wiludyeng_3c

 

Agenda

Een actuele agenda van Wiludyeng vind u hier :
https://wiludyeng.kresna.net/ of  https://kresna.net/wiludyeng 


Ensemble Wiludyeng

Het Gamelanhuis
Veemkade 578
1019 BL Amsterdam
T 06 27596205
email: wiludyeng1@gamelanhuis.nl