Over Het Gamelanhuis

Stichting Het Gamelanhuis

page_overhuis_1c

Stichting Het Gamelanhuis is een collectief van gamelangroepen met een gemeen­schappelijk doel: ruimte bieden aan de gamelanorkesten en mede daardoor de ontwikkeling en uitvoering van gamelanmuziek stimuleren in de ruimste zin.

De ensembles vertegenwoordigen uiteen­lopende vormen van gamelanmuziek: klassieke composities uit Java en Bali, nieuwe Indonesische muziek, maar ook muziek van Nederlandse bodem voor de speciaal westers gestemde 12-toonsgamelan die broederlijk naast de schitterende Indonesische instrumentaria staat opgesteld.

 page_overhuis_2c

Regelmatig worden er vanuit het Gamelanhuis concerten georganiseerd, al dan niet in samenwerking met dansers, wayangspelers, westerse muziek en musici uit andere muziekculturen. Het Gamelanhuis is tevens een werkplaats voor lessen en workshops.

Vragen kunt u richten tot Erica Baud:
Erica Baud
Beheer en verhuur
email:  ericabaud1@gamelanhuis.nl

page_overhuis_3c

Zelf Spelen

Gamelan spelen doen we in groepen vanaf kennis niveau nul. Beginners kunnen zich aanmelden bij een van de verschillende ensemble zoals bij enseble Mugi Rahayu, Wiludyeng of Gong Tirta. Het is mogelijk jezelf blijvend  te ontwikkelen tot (semi)professioneel niveau. Denk niet dat het alleen voor anderen is weggelegd. Iedereen kan gamelan spelen, dat is juist het leuke. Kijk op deze website bij de verschillende groepen of op hun eigen afzonderlijke websites. Je mag ook het  contactformulier gebruiken.

page_overhuis_4c