14 Dec 2019 ~ Game of GongS

Gamelanfusion ensemble Gong Tirta staat reeds jaren bekend om haar aansprekende, toegankelijke muziek, eigenwijze aanpak en brede, gevarieerde palet aan originele composities voor gamelan en andere muziekinstrumenten. Middeleeuwse muziek, jazzpop, folk, progrock en hedendaagse muziek hebben een plek gekregen in het rijke, veelzijdige repertoire van deze groep die meerdere componisten in haar gelederen telt en volgend jaar haar 35-jarige bestaan hoopt te vieren.

Gong Tirta heeft in de schaduw bekendheid gekregen met het begeleiden van dansers (Rancak Nusantara, DwiBhumi, Sinar Bulan) en vertellers/theatermakers (Sahand Sahebdivani, Renadi Santoso). Het ensemble speelde o.a. in het Muziekgebouw a/h IJ (Amsterdam), RASA (Utrecht), Musique du Monde (Stavelot), Bamboo.Bronze.Beats# (München), Festival Musikale (Bilbao), Landshuter Hofmusiktage en het Festival van Gent.

Met het concert ‘Game of GongS’ laten voor het eerst na vele jaren weer puur en in eerste plaats de muziek voor zich spreken. Muziek in de hoofdrol!

'Game of GongS' concert Gong Tirta

Gamelanhuis Balizaal
Zaterdag 14 december 2019
Aanvang 15.30 uur
Zaal open 15.00
Toegang €10,- pp incl. drinx&snax
Reserveren: gongtirta@gmail.com
Bezoek Gong Tirta op Facebook, Youtube en Bandcamp

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst