15 Juni 2024 ~ Global Gongs – De Dag vd Componist

Kom naar Global Gongs Laboratorium op de Dag van de Componist voor een feestelijk concert met nieuwe muziek door jonge componisten. Componisten Maarten Bauer (derde generatie Indo) en Sinta Wullur (Nederlands-Indonesisch) hebben een groep van jonge musici, musicologen en theatermakers samengesteld genaamd Global Gongs Lab.

Experiment en dialoog staan centraal: Hoe kan een nieuw repertoire voor de twaalftoongamelan gecomponeerd worden? Hoe verhouden componisten, musici en kunstenaars zich tot het verleden, het heden en de toekomst van culturele kruisbestuiving van Indonesië naar Nederland en andersom?

Op de bronzen twaalftoongamelan ontwikkeld door Sinta Wullur spelen we nieuwe composities van o.a. Maarten Bauer, Sinta Wullur, Hinse Mutter, Sylven Van Sasse van Sysselt, Ali Öztuna en Alam Hernández.

Tijdens het veelzijdige concert komen de invloeden langs van traditionele Indonesische muziek, Indiase raga’s, Arabische maqams, minimal music, renaissancemuziek, techno en pop. Naast nieuwe muziek wordt ook muziek gespeeld gebaseerd op traditionele Javaanse muziek en kan het publiek aan het einde zelfs meespelen!

Locatie: Balizaal, Het Gamelanhuis
Datum: Zaterdag 15 juni 2024
Aanvang concert: 16:00 uur
Toegang: € 10,-

Reserveren: https://c-tix.com/?b=normal&m=188&p=675