12 nov 2010 ~ Concertgebouw, De Wereld aan je Voeten

Widosari speelt in het Concertgebouw op 12, 15 en 16 November ter gelegenheid van "De Wereld aan je Voeten". Tijdens dit project wordt muziek uit de hele wereld samengebracht in Het Concertgebouw. Leerlingen uit groep 8 gaan op reis door Het Concertgebouw, waar alle hoeken en gaten van foyers en zalen gevuld zijn met muziek.

12, 15 & 16 November 2010
Concertgebouw Amsterdam

post_2010_11_Voeten_02

EEN WERELDREIS DOOR HET CONCERTGEBOUW VOOR LEERLINGEN VAN GROUP 8

HET PROJECT
We zijn allemaal wereldburgers. Of je wieg nu in Amsterdam of Paramaribo heeft gestaan, in Dakar of Hong Kong, we eten allemaal wel eens een Italiaanse pizza of Vietnamese loempia. We pakken het vliegtuig naar Rome of Sydney, we kijken naar Amerikaanse films, lezen boeken van schrijvers van over de hele wereld en... We luisteren naar muziek uit alle windstreken.

Tijdens het project De wereld aan je voeten wordt muziek van over de hele wereld samengebracht in Het Concertgebouw. De leerlingen gaan op reis door Het Concertgebouw, waar alle hoeken en gaten van de foyers en zalen gevuld zijn met muziek. De reis eindigt in de Grote Zaal, waar wereldmuzieksterren op spectaculaire wijze deze wereldreis afsluiten. Tijdens hun reis door het gebouw zullen de leerlingen zich bij de vele concerten thuis voelen.

UITVOERENDEN
Diverse wereldmuziekensembles en solisten

LOCATIE
Alle zalen en foyers van Het Concertgebouw

BESCHIKBARE DATA EN TIJDEN
Vrijdag 12, maandag 15 en dinsdag 16 november 2010
Alle dagen om 10.30 en 13.30 uur

TE RESERVEREN TIJD
Introductielessen door de leerkracht vier uur, concert circa anderhalf uur

VOORBEREIDING IN DE KLAS
U ontvangt lesmateriaal waarmee u de leerlingen op het concert voorbereidt. Dit materiaal bestaat uit informatie over de wereldmuziekensembles, de landen waar zij vandaan komen en de instrumenten die worden bespeeld. Elk ensemble speelt tijdens het concert een eigen lied dat de leerlingen op school hebben geleerd. Tijdens het concert zingen de leerlingen dit lied mee.

KOSTEN
Per leerling en begeleider € 4,- of gratis voor Amsterdamse scholen*.

* In opdracht van de Samenwerkende Stadsdelen Amsterdam biedt Het Concertgebouw ondersteuning bij het invoeren van kwalitatief goed muziekonderwijs in het primair onderwijs. Amsterdamse scholen (behalve scholen in stadsdeel Noord) mogen hierdoor gratis deelnemen aan één van de projecten voor de bovenbouw. Bij deelname krijgt u een verplichte docententraining en twee lessen van een muziekvakdocent van Het Concertgebouw in de klas. Dit schooljaar 2010 kunt u kiezen uit gratis deelname aan Concert voor duizend sterren voor groep 6 en 7 of De wereld aan je voeten voor groep 8.

VRAGEN
Afdeling educatie Het Concertgebouw: 020-5730533

IMPRESSIES

 

post_2010_11_Voeten_03

 

post_2010_11_Voeten_04

 

post_2010_11_Voeten_05