26 jun 2004 ~ De Amsterdam Diners 2004 – Heineken Music Hall

26 Juni 2004. Widosari werkt mee aan het belangrijke event "Stop AIDS Now!" en verzorgt klassiek Javaanse gamelanmuziek en composities van Lou Harrison op de Amsterdam Diners 2004. Een en ander in het kader van de recente AIDS explosie nabij Sumatra.

De Amsterdam Diners 2004
Aanvang : 17:30 uur
Locatie : Heineken Music Hall
Plaats : Amsterdam

 

De opbrengst van dit event gaat naar het initiatief 'Stop AIDS now!". Deze keer in het kader van de dreigende AIDS epidemie op het Indonesische eiland Batam. De Amsterdam Diners is voor iedereen toegankelijk en u vind meer informatie op de volgende websites:

De Amsterdam Diners 2004: http://www.amsterdamdiners.com/
De Grote Onderneming: http://www.degroteonderneming.nl/activiteiten.html

Op zaterdag 26 juni 2004 werkt Widosari vrijwillig mee aan dit belangrijke evenement. Widosari zal hier zowel Midden Javaanse gamelan als composities van Lou Harrison spelen.

Lou Harrison (1917-2003) wordt door velen beschouwd als één van Amerika's grootste hedendaagse componisten.
De helaas in 2003 overleden componist maakte energievolle, prachtig ritmische en onverschrokken muziek, waarin elementen van  Aziatische en westerse stijlen een zeer persoonlijke synthese vormden. Harrison had een oneindige eerbied voor lieflijkheid en schoonheid, die is ontsproten uit  zijn Californische karakter en zijn levenslange interesse in de muziek uit de  Pacific Rim. Lou Harrison: "Ik denk niet dat het verhogen van de complexiteit het antwoord is op alles. In Californië en in het westen in het algemeen, zijn we niet bang als iets mooi klinkt".