27 maa 2004 ~ Tribute to Lou Harrison

"Tribute to Lou Harrison". Het concert Beautiful Music dat in samenwerking met Stichting Huygens-Fokker  op 27 Maart wordt gepresenteerd, plaatst het accent op Harrison's visie op 'tuning' en  microtonaliteit. Widosari speelt op deze avond een aantal van Harrisons composities.

Zaterdag 27 maart
20:30 uur
Ysbreker
Weesperzijde 23
Amsterdam

020 - 6939093 of kassa@ysbreker.nl

                                 
Lou Harrison (1917-2003) wordt door velen beschouwd als één van Amerika's grootste hedendaagse componisten. Deze avond is een tribute aan Lou Harrison waarbij verschillende aspecten van zijn werk aan bod komen.

De helaas in 2003 overleden componist maakte energievolle, prachtig ritmische en onverschrokken muziek, waarin elementen van Aziatische en westerse stijlen een zeer persoonlijke synthese vormden. Harrison had een oneindige eerbied voor lieflijkheid en schoonheid, die is ontsproten uit zijn Californische karakter en zijn levenslange interesse in de muziek uit de Pacific Rim. Harrison: "Ik denk niet dat het verhogen van de complexiteit het antwoord is op alles. In Californië en in het westen in het algemeen, zijn we niet bang als iets mooi klinkt". Het concert Beautiful Music dat in samenwerking met Stichting Huygens-Fokker wordt gepresenteerd, plaatst het accent op Harrison's visie op 'tuning' en microtonaliteit. Hij claimde dat hij "het saaie grijs van het industriële twaalftonige temperament" heeft verlaten en zich heeft ontwikkeld tot een musicus die het natuurlijk recht heeft om stukken om te vormen op een manier die past, hoort, of die de muzikale schoonheid vergroot. Het programma geeft tevens een overzicht van de verscheidenheid in het werk van Harrison, dat bijna 50 jaar componeren behelst.
 
 

Programma

Widosari zal een deel van dit programma invullen :

Threnody for Carlos Chavez * Lou Harrison (met viool)
Cornish Lancaran * Lou Harrison (met saxophoon)
Sabbath Bride * Jodi Diamond

Ensemble Widosari :
Elchien Bekker * gamelan
Maarten van den Berg * gamelan
Wulan Dumatubun  * gamelan
Elsje Plantema *  gamelan
Wouter Scheen  * gamelan
Renadi Santoso * gamelan
Niels Walen  * gamelan
Ruud Willems * gamelan
Harry Willemsen  * gamelan

Verder met :
William Raaijman * saxofoon
Elizabeth Smalt  * altviool en 'adapted altviool'
Alfrun Schmid  * sopraan
Bart de Vrees  * percussie
Ere Lievonen *  toetseninstrumenten