23 apr 2005 ~ Wayang Revolusi, Widosari & Dhalang Joko Susilo

Widosari verzorgt op 23 April 2005 een korte wayang voorstelling ter gelegenheid van de overdracht van de historische wayang revolusi poppen aan Jakarta.

Zaterdag 23 april 2005
Aanvang: 11:00 AM
Wereldmuseum van Rotterdam
Besloten

Deze wayang kulit met Dhalang Ki Joko Susilo, sindhen Ibu Purwaningsih en Guntur Sulistiyono wordt een korte voorstelling verzorgd door Widosari.

 

post_2005_04_Revolusi_02

de heer Fauzi Bowo en de heer Ivo Opstelten

 

De overdracht van de poppen door de Burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten aan de Indonesische vice gouverneur van Jakarta Fauzi Bowo zal plaatsvinden in het Werelmuseum van Rotterdam en is helaas besloten.

 

post_2005_04_Revolusi_03

 

De symbolische overdracht van deze wayangpoppen benadrukt de stedenband tussen Rotterdam en Jakarta en staat in het teken van de 60-jarige onafhankelijkheid van Indonesië, die in augustus van dit jaar wordt herdacht. Samen met directeur Bremer van het Wereldmuseum Rotterdam reist burgemeester Opstelten die maand naar Jakarta voor de feitelijke overdracht van de collectie. Ivo Opstelten : "Het Wereldmuseum Rotterdam geeft de 'Wayang Revolusi' in langdurig bruikleen aan het Wayang-museum Jakarta, waar het zal worden tentoongesteld in een nieuwe vleugel van het museum. Het zal niet blijven bij het tentoonstellen van de collectie alleen. Deze vorm van samenwerking moet in de toekomst leiden naar een marketingstrategie die het museum en de omgeving als toeristische trekpleister op de kaart zal zetten.".

 

post_2005_04_Revolusi_04

Pak Suhardi (Consulaat van Indonesie) en Pak Susilo (dhalang)

 

PERSBERICHT:

post_2005_04_Revolusi_05