7 jun 2006 ~ Zomer Concerten Mugi Rayahu

Ter afsluiting van het semester verzorgt Mugi Rahayu twee concerten in juni en juli 2006. Allereerst op Strand West ten behoeve van "fundraising voor Indonesië" en daarna op de oude gamelan van het Tropenmuseum met gamelanmuziek en hofdansen uit Midden Java.

17 juni 2006

Strand West - Pantai Helat
Ten behoeve van fundraising voor Ontwikkelingsprojecten in Indonesië speelt Mugi Rahayu Midden-Javaanse gamelanmuziek. Bij mooi weer komt Mugi wellicht aanvaren op een boot !

Datum : 17 juni 2006
Aanvang : 14:00 uur
Lokatie : Strand West, Amsterdam

 

9 juli 2006

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Ter afsluiting van dit semester verzorgt Mugi Rahayu een concert op de oude gamelan van het Tropenmuseum. Op het programma staat oa een klassieke dans uit Midden-Java uitgevoerd door Merel Wardaniningrum Plantema.

Datum : 9 juli 2006
Aanvang : 14:00 en 15:30 uur
Lokatie : Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam

 

post_2006_06_MugiRahayu_02

Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam

 

Gamelanorkest  Mugi Rahayu is de Javaanse gamelangroep voor beginners. De groep bestaat uit ongeveer 15 spelers, die verschillende gamelan-instrumenten (leren) bespelen. Mugi Rahayu repeteert normaliter op Gamelan "Kyai Tambang Suka". Dit zeer uitgebreide instrumentarium werd in 1976 in Midden Java gebouwd. De gamelan-maker gaf het orkest haar veelzeggende naam die "De eerbiedwaardige Overbrenger van Vreugde" betekent, naar Nederland mee. Het orkest staat onder leiding van Elsje Plantema. Zij studeerde aan conservatoria in Nederland en Indonesië. Tevens studeerde zij ethnomusicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Elsje Plantema leidt sinds 1978 verschillende gamelanorkesten en -ensembles, waarmee zij talloze concerten, wayangvoorstellingen en dansproducties verzorgde. Zij is als docent gamelan tevens verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en het Rotterdams Conservatorium.