1 Oktober 2021 ~ Ensemble Global Gongs

Minimal Music Festival in het Orgelpark op 1 oktober 2021

Het recent opgerichte Ensemble Global Gongs brengt de reprise van het werk Gamelanklok en de première van Global Canto's.
Het ensemble bestaat uit 14 musici, waaronder vier vocalisten die tevens de gongs bespelen.
De instrumenten staan opgesteld in de vorm van een klok.

Te horen op het Minimal Music Festival in het Orgelpark op 1 oktober 2021.

Reserveren hier

 

Tientallen gongs, opgesteld volgens de uren van de klok, vormen de Gamelanklok. In deze bijzondere installatie met een ritueel karakter klinkt minimal muziek, gecomponeerd en verzameld door Sinta Wullur.

 

Sinta Wullur is innovator in kruisbestuiving van culturen. Haar grote verdienste is de introductie van de chromatische gamelan in de podiumkunsten met haar projecten in de genres ‘East meets West’ en ‘East meets East’. Gelijktijdig met het ontwikkelen van nieuw repertoire voor workshops en cursussen op Global Gongs in 2019, ontstond de behoefte om een amateurgroep op te richten die met regelmaat op het instrumentarium kan spelen. Zo ontstond Ensemble Global Gongs. De groep is voortgekomen uit de pool van ervaren en nieuwe gamelanspelers in Nederland. De composities van Sinta Wullur zijn direct geïnspireerd door de bronnen van minimal music: Balinese, Javaanse gamelan, Afrikaanse en Indiase muziek. Duizelingwekkend, maar tegelijkertijd ook meditatief.

https://www.sintawullur.com/