12 Mei 2019 ~ Wayang Kulit Ciptaning

door Dhalang Joko Susilo & Gamelan ensemble Widosari

met zangeres Dóra Gyórfi

Een buitenkans: Dhalang Ki Joko Susilo komt begin mei naar Amsterdam om weer een wayang voorstelling te geven samen met Widosari. Vorig jaar was Joko nog in Nederland voor onze jubileumvoorstelling, Shadows of Java (25 jaar Widosari en 40 jaar Raras Budaya) met klassieke en nieuwe muziek, dans en een korte wayangvoorstelling.

2018 Dhalang Ki Joko Susilo in Shadows of Java

Dit jaar focussen we helemaal op de wayang. Joko Susilo speelt het verhaal Ciptaning waarin Prins Arjuna de goden te hulp komt om hemelnimf Supraba uit handen van de brute reuzenkoning Niwatakawaca te houden. Natuurlijk zijn ook Arjuna’s trouwe metgezellen Gareng, Petruk en Bagong van de partij.

Tijdens het Internationaal Gamelan Festival in Solo (Java), waar Widosari afgelopen augustus drie voorstellingen gaf, leerden wij zangeres Dóra Gyórfi uit Budapest kennen. Dóra studeerde Javaanse zang bij sterzangeres Peni Candrarini. In januari zong Dóra tijdens ons Nieuwjaarsconcert en dat bleek wederzijds een groot genoegen. We zijn dan ook blij dat Dóra komt zingen in onze wayangvoorstelling.

Tijd:        12 mei 2019 om 16:00 uur - voorstelling duurt circa twee uur
Plaats:    Het Gamelanhuis - Veemkade 578 - Amsterdam
Tickets:  € 15 - reserveer hier: Eventbrite

 

Zangeres Dóra Gyórfi