28 Juli 2019 ~ Glass & Gamelan concert

Bij het concert Glass & Gamelan, komen verschillende muziekstijlen samen. De muziek van Philip Glass, uitgevoerd op piano en gamelan (o.a. Opening, Mad Rush). Minimal Music van Sinta Wullur op gamelan en piano: Philip Glass on Bali Beach en Samudra. Xavier Boot speelt naast het werk van Glass, ook eigen composities: Floating fields, Prolonged reflection.

Glass & Gamelan is een muzikale ontmoeting tussen Oosterse en Westerse Muziek, tussen Young professional en ervaren musicus, tussen piano en gamelan. Laat u verrassen.

Fragment:

Concert: zondag 28 juli 2019, 16.00 uur
Lokatie: Het Gamelanhuis, Amsterdam
Duur: 90 minuten (zonder pauze)
Ticket via Eventbrite : €15,-- (incl. drankje)

Philip Glass is een Amerikaanse componist. Zijn muziek wordt gerekend tot de Minimal Music, hoewel hij zelf de term theatermuziek gebruikt.

Gamelan is een traditionele muziekstijl in Indonesië, en de benaming van zowel de muziekinstrumenten zelf als de bespelersgroep.

Xavier Boot (1989) begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen bij de plaatselijke muziekschool, waar al gauw bleek dat hij een bijzonder talent bezat. Inmiddels heeft hij diverse (inter)nationale prijzen gewonnen en vele concerten in binnen- en buitenland gegeven. Boot speelt o.a. muziek van Glass en hij speelde In 2017 als 'friend' mee met Philip Glass & Friends in De Melkweg.

Sinta Wullur (1958) is een Indonesisch-Nederlandse componiste / musicus gespecialiseerd op gamelan muziek. Zij heeft diverse stukken gecomponeerd met invloeden van de gamelan, die te typeren zijn als Minimal Music. Wullur combineert Oosterse en Westerse muziek in haar composities en heeft de chromatische gamelan ontwikkeld waar ze succes mee oogstte op het Holland Festival, Minimal Music Festival en in festivals in het buitenland. Sinta Wullur speelt tijdens het concert met Friends op gamelan.

 

Organisatie: Cor Knoester / Hommage Philip Glass i.s.m. Het Gamelanhuis.
Website Xavier Boot: http://xavierboot.nl/
Website Sinta Wullur: https://www.sintawullur.com/
Website Het Gamelanhuis: https://www.gamelanhuis.nl/
Facebook Hommage Philip Glass: https://www.facebook.com/pg/PhilipGlass80/about/?ref=page_internal & https://www.facebook.com/CKMuziek