10 jun 2009 ~ Puputan: Val van Bali

Op 10 en 11 juni 2009 kunt u kijken naar 'Puputan: Val van Bali'. Hoe een roofstaat aan de Noordzee erin slaagt Bali van haar schatten, maar niet van haar waardigheid te beroven. In de voorstelling 'Puputan, Val van Bali' onderzoeken Johnny Rahaket en zijn Colourful City koor, in samenwerking met Gamelanorkest Gong Tirta o.l.v. Renadi Santoso uiteenlopende thema's van deze 'strijd tot het einde'. Het drama confronteert ons met een zwarte bladzijde uit de Vaderlandse geschiedenis.

CCK & Gong Tirta

10 en 11 juni 2009
Aanvangstijd 20.00 uur.

Stadsschouwburg te Nijmegen
info: www.keizerkarelpodia.nl

Toegang: 18,-
Reserveren:  www.nijmeegsuitburo.nl, tel. 0900-1122344.
(met de reservering krijgt u korting bij eetcafé De Spil in Nijmegen)

"Op 28 april 1908 stond het Koninklijk Nederlands Indisch Leger met kanonnen en repeteergeweren, opnieuw tegenover duizenden Balinese mannen en vrouwen gewapend met kris en speer. Ten einde raad roept de vorst van Klunkung zijn familie en onderdanen tot de Perang Puputan: 'de strijd tot het einde'. En tot verbijstering van de militairen stortten mannen en vrouwen, soms met een kind op de arm of een baby op de rug, zich op de aanvallende koloniale troepen."

Tijdens hun reis naar Bali, juli 2008, laten dirigent Johnny Rahaket en zijn Colourful City Koor zich door bovenstaand verhaal inspireren voor hun nieuwe voorstelling op 10 en 11 juni dit jaar. 'Puputan' kruipt onder je huid en roept pijnlijke vragen op. De voorstelling dwingt tot nadenken: (Kunnen we onze angst voor het vreemde overwinnen?) en ook voelen: deze voorstelling raakt je meer dan je misschien wel zou willen. Soms sluiten we liever de ogen voor een pijnlijke werkelijkheid.

'Puputan, Val van Bali', stelt vragen en zoekt antwoorden, maar is vooral een voorstelling over hoop en liefde. Lukt het de dirigent om de tegenstellingen te overbruggen? Is een goede afloop mogelijk zonder verwijten of schuld? En hoe klinkt begrip, vergeving en hoop als ruim 80 koorleden daarover zingen? Met Rahaket en het Colourful City Koor krijgt Puputan een bijzonder slotakkoord. Ontroerend: het Colourful City Koor ten voeten uit!

'Puputan, Val van Bali': een afschuwelijk mooie voorstelling!

Het Colourful City Koor werkt samen met o.a. Gamelanensemble Gong Tirta en danser I Gde Arnaud.

artistieke leiding, Johnny Rahaket
regie, Hans Minnaert
tekst, Frans Lopulalan
dans, Arnaud Kokosky
Muziek, Sibelius, Tchaikovsky, Theodorakis & Renadi Santoso
speciale gast Wouter Muller

post_2009_06_Puputan_03

 

www.colourfulcitykoor.com
www.renadi.com