12 apr 2004 ~ Widosari in het Concertgebouw

Op 12 april verzorgt Gamelan Ensemble Widosari één van de 12 wereldmuziek concerten in het concertgebouw naar aanleiding van de jaarlijkse wereldmuziek ontdekkingsreis voor kinderen.

12 april 2004
Tweede Paasdag
Het Concertgebouw

Kinderen vanaf 6 jaar maken, samen met hun ouders of begeleiders, een avontuurlijke reis door het Concertgebouw vol met muziek uit diverse windstreken. De omzwervingen van de beroemde ontdekkingsreizigers Vasco da Gama, Christoffel Columbus, Marco Polo en Abel Tasman vormen het uitgangspunt voor vier verschillende routes door het hele gebouw. In de Grote Zaal begroet kapitein Peter Drost, samen met de vier ontdekkingsreizigers, hun matrozen en het orkest Holland Symfonia, de jonge avonturiers. Van daaruit worden de toenmalige reisplannen van de vier ontdekkingreizigers gevolgd.

 

post_2004_04_Concert_02

Kinderen in het Concertgebouw

 

Gangen en trappen veranderen in woelige baren, foyers en zalen worden omgetoverd tot exotische oorden. Onderweg is muziek te horen uit de landen die door de  ontdekkingsreizigers zijn bezocht. Regionale muziek en de daarbij horende instrumenten geven alle routes hun eigen identiteit. Bij de Muzikale Ontdekkingsreis zijn in totaal 12 wereldmuziekensembles betrokken. Tijdens de  tocht studeren de kinderen in de Kleine Zaal een heus zeemanslied in onder leiding van matroos Rene Groothof. Aan het eind van de reis keren de kinderen en hun ouders terug in de Grote Zaal voor een feestelijk en muzikaal slot.

11.00 uur
14.30 uur
Grote Zaal
duur: ongeveer 2 uur
http://www.concertgebouw.nl