22 maa 2015 ~ Workshops in het Gamelanhuis

22 maart worden in Amsterdam twee stimulerende en bijzondere workshops aangeboden. Mede naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties na deze workshops en mensen die op 15 februari helaas eraan niet konden meedoen, worden deze weer aangeboden op zondag 22 maart.

"Dansexpressie, houding en het ontwerpen van een choreografie" , door Lola Ramos. 14:00 - 15:45 uur (incl. korte pauze )

"Pentjak Silat", door Renadi Santoso. 16:00 – 17:45 uur (incl. korte pauze)

 

BESCHRIJVING WORKSHOPS "Dansexpressie, houding en het ontwerpen van een choreografie".

Inhoud:
- Structuur en eigen inbreng (docent & deelnemer)
- Eigen natuurlijke dansvaardigheden versterken.
- Improvisatie is van belang niet alleen op het podium, maar ook nog bij het leren dansen. Waarom? We zullen met een warming-up beginnen en met cooling-down afsluiten.

Niveau: het liefst mensen met danservaring. Als er mensen met verschillende niveau´s en/of dansdisciplines in de groep zitten, zal de choreografie aangepast worden.

Kledingadvies: makkelijke kleding, waarin je lekker kunt dansen. Goedzittende leren schoenen met een stevige, niet te hoge hak.

(50% van de winst van deze workshops zullen ten goede van mijn onderzoek over de Parkinsonpatiënten komen, daarom zal deze met een korte inleiding daarover starten.)

 

Pentjak Silat is een elegante en effectieve vorm van zelfverdediging, afkomstig uit Indonesië.

Effectief door zijn veelzijdigheid en flexibele toepasbaarheid. Elegant omdat de bewegingen vanuit souplesse en economie van bewegen zijn gedacht en - in dansvorm - veelal getraind worden met muziekbegeleiding. De dansvorm kent zowel improvisatie als vaste choreografieën. Pentjak Silat is zeer geschikt voor zowel vrouw als man, tenger en groot, jong en oud. We gaan tijdens de workshop in op de sociale en historische achtergronden, we besteden aandacht aan basisbewegingen en -houdingen, en zullen uiteindelijk ook onze eerste stappen in de dansvorm zetten. Ervaring is niet nodig. Gemakkelijk zittende kleding wel!

 

DOCENTEN

Lola Ramos is afgestudeerd psychologe. Naast haar afgeronde opleiding en opgedane ervaring in haar beroep, zijn het dansen en het ontwerpen van choreografieën haar grote passies. Het ene moment op het podium, het andere moment er naast. Ze is opgeleid in diverse dansvormen o.a. Klassieke Spaanse dans, Jazzballet, Flamenco en Okido Yoga en Kyoka-Ho. Ze heeft al deze invloeden verwerkt in een eigen stijl en zeggingskracht die vanuit de ziel wordt gemaakt. Zowel in haar lessen als haar danscreaties smeedt zij al deze elementen aaneen tot een geheel eigen stijl.

Ze haalt zelf veel plezier en energie uit het dansen, doceren en instrueren van zelf ontworpen choreografieën. Deze passie hoopt ze als danscoach aan iedere leerling over te brengen.Dankzij de kunst van het doceren van dans, is ze zich meer gaan verdiepen in psychosomatische klachten.

Ze werkt momenteel ook aan een onderzoek over Parkinsonpatiënten en mensen met depressie.

Renadi Santoso beoefent martial arts sinds 1972 en heeft zich gespecialiseerd in de Tjimande/Tjikalong stijl van West-Java en heeft zijn opleiding gevolgd bij de Siliwangi School. Daarnaast heeft hij Judo en Kungfu beoefend en is actief als danser. Hij gaf workshops in o.a. het Tropenmuseum (alle leeftijden) en voor vele scholen (BO en MO) op locatie door heel Nederland. Gamelanhuis Veemkade 578 1019 BL  Amsterdam

Donatie: €. 35 Aanmeldig per email: psycho.dans@yahoo.nl                                         

 

Aanmelding is vereist per e-mail. U wordt een kwartier van tevoren verwacht. Komt u alstublieft op tijd. 50% van de winst van deze workshops zullen ten goed van mijn onderzoek over Parkinsonpatiënten komen, daarom zal deze met een korte inleiding daarover starten.

 

Het zou geweldig zijn als wij bij jullie goede voornemens voor 2015 zitten.

 

post_2015_03_flamenco_02

 

post_2015_03_flamenco_03

 

post_2015_03_flamenco_05