15 Aug 2020 ~ Ritual Bells

Stadsprogramma Nationale Herdenking 15 augustus.

Indonesisch-Nederlandse componiste Sinta Wullur en Astrid Seriese.

15 augustus 1945 was de tweede wereldoorlog in Azië ten einde, kort daarop riep Indonesië de onafhankelijkheid uit; Nederlands-Indië was verloren, Indonesië werd geboren.

75 jaar later herdenken wij dit belangrijke hoofdstuk uit de geschiedenis met een magisch, theatraal concert uitgevoerd op de Global Gongs, die zowel oosters als westers kunnen klinken.

Hiermee slaat de Indonesisch-Nederlandse componiste Sinta Wullur, die de instrumenten ontwikkelde, een brug tussen culturen.

De musici van ensemble Multifoon spelen rituele muziek op een installatie van tachtig bronzen gongs in alle maten. Astrid Seriese ( De Indië Monologen) draagt teksten voor uit bestaande literatuur waarin de relatie tussen Indonesië en Nederland vanuit verschillende perspectieven, vanuit het verleden tot augustus 1945, wordt belicht.

Eigentijdse processie vanaf de Grote Kerk

Voorafgaand aan het concert in de Koninklijke Schouwburg zal om 14.00 uur ander werk van Sinta Wullur gespeeld worden tijdens ‘Tong Tong en Carillon’ op het carillon van de Grote Kerk. De muzikanten zullen vanaf de Grote Kerk in een eigentijdse processie met gongs en klankschalen naar de Schouwburg komen. Ze worden daar rond 15u:15 welkom geheten door Artistiek Leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt.

De voorstelling kan op afstand via livestream bijgewoond worden.

Meer informatie:
https://www.hnt.nl/voorstellingen/3871/Indonesisch_Nederlandse_componiste_Sinta_Wullur_en_Astrid_Seriese/Ritual_Bells/

livestream link:
https://www.youtube.com/watch?v=fen2cMeVpOM

Donatie link:
https://www.cangotickets.com/sintawullur/

 

Sinta Wullur
+31 6 1740 6860
contact@sintawullur.com
www.sintawullur.com

 

Ritual Bells Augustus 2020 is tot stand gekomen met financiële bijdrage van ‘Fonds Podiumkunsten Balkonscènes regeling en Compositie werkbijdrage’ en ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’.